Natuurtuin

Edcucatieve Natuurtuin

De educatieve Natuurtuin Goffert is een natuurtuin in het hart van Nijmegen. De tuin weerspiegelt als een zilveren bol de beroemde natuurgebieden uit het rijk van Nijmegen: de Mookerheide, de Hatertse vennen en de Ooypolder. Op kleine formaat zijn deze gebieden terug te vinden, aangevuld met graslanden, akkers en een kruidentuin.

Op loopafstand zijn sterk van elkaar verschillende natuurgebiedjes – met ieder hun kenmerkende planten – bij elkaar gebracht. In het broeierige moeras is de gele lis te bewonderen, op het dorre stuifzand geurt de zoete heide en even verderop wiegt de klaproos tussen het koren. De grote variatie aan natuurgebiedjes brengt een rijk dierenleven met zich mee. Vlinders vliegen af en aan, vogels zingen het hoogste lied.

De tuin staat open voor iedereen. Voor mensen die rustig willen wandelen in het groen en voor belangstellenden die zelf op onderzoek uit willen om iets te ontdekken. Bordjes geven ter plekke informatie over de gebiedjes en de specifieke plantengroei.

Zomer-/herfstprogramma Natuurtuin Goffert naar top.
Vanaf medio augustus is het weer mogelijk om in de Educatieve Natuurtuin Goffert lesprogramma’s te volgen voor scholen voor primair- en voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen tijdens deze lessen zelf actief bezig zijn met de natuur om hen heen. Eigen zintuiglijke ervaring is een onmisbare factor als het gaat om onderzoeken en ontdekken, juist als het gaat om natuur- en milieu-onderwijs. Tot in november kunt u een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

HERFSTPAD: half sept. tot begin november (groep 1-8) Herfst in alle facetten bekeken met als hoofdthema zaden en vruchten.

WATERONDERZOEK: tot eind september (groep 5-8) Een boeiende manier om kennis te maken met het leven in water, het belang van water en milieu-aspecten.

INSEKTENPAD:tot eind september (groep 5-8) Binnenstappen in een wereld die zich grotendeels ongezien om ons heen afspeelt.

AKKERLES:tot half september (groep 4-6) Akkergewassen en m.n. granen: hoe zien ze eruit en wat doe je ermee? Grondbewerking en oogsten.

Reserveert u tijdig, want het aantal aanvragen is hoog. Educatieve Natuurtuin Goffert, 024-3541729 (kantooruren).

Bovenstaande informatie is gekopiëerd van de site van Milieu Educatie Centrum Nijmegen, zeer de moeite waard om ook daar een kijkje te gaan nemen!

 

 

 

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.